Vragen

Naar welk ( e-mail ) adres moet ik afbeelding(en) foto verzenden ?

U kunt de digitale afbeelding via het CONTACT formulier naar ons toesturen (bestandsgrote max. 4 Mb ) 

 • Een digitale afbeelding kunt u ook sturen naar info@borduurpatronen.nl

 • U kunt de afbeelding ook per post naar ons verzenden, het adres is:

    L. Reus  p/a borduurpatronen.nl,  Habijt 79,  1613 DN  Grootebroek.  

    Voeg bij de afbeelding ook uw gegevens / telefoonnummer / e-mailadres

Ik wil een borduurpatroon aanschaffen met als langste lengte ca. 50 cm.; hoe groot moet dat het plaatje zijn dat ik aanlever?

 • Al van een heel klein plaatje kunnen wij een heel groot borduurpatroon maken. Voorbeeld: van een foto van 4 x 3 cm. kan indien ingescand met een resolutie van 100dpi al een borduurpatroon van max. 28 x 21 cm worden gemaakt. Wordt dit fotootje ingescand met een resolutie van 200dpi dan kunnen we er een borduurpatroon van max. 56 x 42 cm van maken. Wanneer we dat zelfde kleine fotootje inscannen met een resolutie van 800dpi dan kunnen we er een borduurpatroon van max. 200cm van maken. Bij dit soort voorbeelden willen wij wel graag zelf de foto inscannen om het beste resultaat te kunnen waarborgen.

Waar kan ik aangeven wat de werkelijke maten van het borduurpatroon moeten worden ?

 • In het bestelformulier geeft u aan binnen welke lengte-groep het borduurpatroon moet worden ( b.v. tussen 30 en 55 cm.)  U ziet daar dan ook een regel waarin u de precieze maten moet intikken.

Ik wil een borduurpatroon laten maken maar ik vind de opties/prijzen voor de dingen die ik op de foto wil laten aanpassen niet op uw website terug, wat moet ik nu ?

 • Het is ondoenlijk om alle mogelijkheden (en onmogelijkheden) in de webwinkel te vermelden, er zijn heel veel mogelijkheden en uitzonderingen. Het beste is om in een voorkomend geval telefonisch (0228 - 511377) of per e-mail janreus@gmail.com contact met ons op te nemen.

Welk merk borduurgaren moet ik kiezen als ik bij u een borduurpatroon laat maken ?

 • Wij kunnen borduurpatronen maken met DMC en Anchor (Anker) garen. Het is mogelijk om voor een Kleuren- een Sepia- of Grijstintenpatroon te kiezen. Welk merk borduurgaren het beste eindresultaat geeft is per persoon en smaakgebonden. DMC is alom bekend een heeft een jarenlange goede kwaliteit.

Wat is het verschil tussen Aida borduurstof en borduurlinnen ?

 Aida borduurstofBorduurlinnen
 
 • Hierboven ziet u de voorbeelden; bij Aida borduurstof borduurt u over een bundeltje draden.

 • Aida is voordeliger dan borduurlinnen.

 • Welke stof het beste is is voor iedereen weer anders.., zoveel mensen zoveel smaken...

 • Als u een pakket cadeau wilt doen aan een ander vergewist u er zich dan van met welke borduurstof de ontvanger wil borduren !!

Kan ik van elke foto een patroon laten maken ?

 • In principe wel, als een foto ingescand moet worden dan liefst een foto met maximaal een A4 formaat maar groter kan ook.

 • Als het eindresultaat ons niet aanstaat gaan we met u overleggen wat we zullen gaan doen.

Hoe ziet een borduurpatroon er uit ?

resultaat: (mos op een paaltje)voorbeeld patroon, (héél) klein stukje.voorbeeld symbolen - kleurnummers

U kunt er voor kiezen het patroon normaal te laten uitprinten. Er komen dan ca. 4 kruisjes per cm. op het patroonpapier, dit ziet er dan ongeveer zo uit:

Of u kiest voor extra uitvergroot uitprinten. Er komen dan ca 3 kruisjes per cm. op het patroonpapier, vooral voor mensen met wat mindere ogen een goede optie:

Ik heb meerdere plaatjes waarvan ik van elk een borduurpatroon wil, is het mogelijk om een aantal plaatjes bij elkaar te voegen en hiervan (om op de kosten te besparen) 1 groter borduurpatroon te maken?

 • Dat is geen probleem, desgewenst voegen wij de plaatjes voor u samen.

Moet ik rekening houden met extra kosten ?

 • Het inscannen van foto's doen we gratis.
 • Het verzending is niet inbegrepen bij de prijs, en wanneer de foto of poster in een koker naar ons is toegezonden dan berekenen wij de terugzendkosten van deze koker.
 • Meerprijs weghalen achtergrond € 2,50 per foto. Samenvoegen foto's: vanaf € 7,50 (lees de rij hieronder ook door a.u.b.).

Waar moet ik rekening mee houden als ik de achtergrond weg haal of weg laat halen ?

 • Vaak worden de kleuren van de omgeving weerspiegeld in het object wat u wilt laten staan, b.v. op een zwarte hond in een grasveld zullen in de vacht van die hond een aantal groentinten worden weerspiegeld. Als u de omgeving weg haalt dan bevinden zich in de vacht van die zwarte hond nog wel die groene weerspiegelingen, en dat staat wat vreemd. Verder maak je b.v. van een hond met een krullende vacht al snel een 'Labrador'; door het weghalen van de achtergrond worden de randen van het overblijvende object afgevlakt. Beter in dat geval is misschien de achtergrond gewoon niet te borduren.   

Wat doen jullie met een gemaakt patroon en met de foto/afbeelding die daarbij hoort ?

 • Als u ons een foto hebt toegestuurd via de post dan sturen we die samen met het patroon naar u terug.

 • Ook als u besluit geen patroon af te nemen sturen wij de foto/afbeelding (als u dit wenst) naar u retour. Als u de foto/afbeelding niet als briefpost maar als pakket naar ons stuurt verzoeken wij u de kosten voor het retour sturen bij te sluiten.

 • Vervolgens bewaren we dat patroon en de digitale foto nog enkele weken op de computer, hierna wordt dit patroon en de foto verwijderd, we maken immers alleen unieke borduurpatronen speciaal voor u.

Als het eindresultaat mij niet aanstaat wat moet ik dan doen ?

 • Reageer dan binnen 14 dagen. Samen met u bedenken we dan een oplossing die wel tot tevredenheid leidt. Borduurdoek en garen worden niet teruggenomen.  

Waarom moet ik eerst betalen voordat u het patroon gaat maken ?

 • Hierdoor kunnen we veel goedkoper werken ( vergelijk onze prijzen maar eens met andere borduurpatroon prijzen )

 • Het scheelt ons erg veel administratie.

 • Daardoor hebt u uw borduurpatroon normaal gesproken ook binnen 1 week na het  ontvangst van uw betaling in huis.

 • Indien 3 weken na een bestelling of offerte het bedrag van deze bestelling of offerte  nog niet op onze rekening is gestort vervalt deze bestelling of offerte.

Maakt u ook volledige borduurpaketten ?

 • De prijzen op deze site gaan uit van alleen het patroon zelf, we maken als u dat wilt ook het volledige borduurpakket, vraag indien u een volledig pakket wilt eerst om een (vrijblijvende) prijsopgave.

 • Complete pakketen worden alleen geleverd van het garenmerk: DMC.

 • We gaan er vanuit dat u borduurt met het standaard kruisje ( X ) en dat u met 3 draadjes borduurt op stof met 4 kruisjes per cm, met 2 draadjes borduurt op stof met 5 t/m 7 kruisjes per cm. en met 1 draadje borduurt op stof met 8 kruisjes per cm. Bij het berekenen van het benodigde garen gaan wij uit van 40% verlies, dat is in 99,9% van alle gevallen voldoende indien u op de geleverde borduurstof borduurt. Komt u desondanks toch garen te kort dan is dit extra garen voor uw eigen rekening.


Top

eCommerce by CubeCart